Aanvraagperiode
Een aanvraag indienen kan van 23 april 2025 tot en met 18 mei 2025.
Organiseert u als professioneel kunst-, cultuur- of erfgoedorganisatie een samenhangend aanbod van culturele activiteiten in de provincie Groningen? Zoals bijvoorbeeld een doorlopend jaarprogramma, terugkerend festival of biënnale? Met de subsidieregeling 'Tweejarige programmaregeling cultuur en ergoed' moedigen de gemeente Groningen en de provincie Groningen organisaties aan een nieuw aanbod van culturele activiteiten te maken.
De regeling is bedoeld voor zowel organisaties die al lang in Groningen actief zijn en hun sporen hebben verdiend, maar ook voor jonge en veelbelovende instellingen die een ontwikkeling willen inzetten.
Foto: Noorderzon, Knelis Hires
Een aanvraag indienen kan van 23 april 2025 tot en met 18 mei 2025.
Er is in 2025 € 400.000 beschikbaar voor deze regeling.
Subsidie kan worden aangevraagd door professionele kunst, cultuur- en erfgoedorganisaties zonder winstoogmerk die een tweejarig samenhangend en/of doorlopend aanbod van (terugkerende) culturele activiteiten willen realiseren die in overwegende mate gericht zijn op de gemeente en/of provincie Groningen.
De subsidie kan worden ingezet voor doorlopende en samenhangende culturele publieksactiviteiten (een reeks van samenhangende producties of een programma) die binnen een periode van twee jaar (2025-2026) worden gerealiseerd. Ook jaarlijks terugkerende festivals met een jaarrond betaalde organisatie kunnen een aanvraag indienen. De subsidie kan worden ingezet voor publieksactiviteiten op het gebied van alle culturele disciplines en moet qua inhoud of bereik aanvullend op al bestaand aanbod zijn. De subsidie mag ook ingezet worden voor het verstevigen of (door)ontwikkelen van de organisatie op bedrijfsmatig vlak. Alle kunst- en erfgoeddisciplines komen in aanmerking voor subsidie.
De uitgebreide voorwaarden, subsidiabele kosten en niet-subsidiabele kosten staan in de officiële regeling. Deze komt 23 april online. Wij raden u aan deze eerst goed door te nemen voordat u uw aanvraag indient.
U krijgt geen subsidie wanneer:
U leest de handleiding ( PDF-bestand, 332 KB) en de regeling Tweejarige programmaregeling cultuur en erfgoed (komt 23 april online) aandachtig door. Twijfelt u of u in aanmerking komt voor een subsidie? Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de provincie Groningen.
Telefoon: 050 - 316 49 11
E-mail: j.boelstra@provinciegroningen.nl
De subsidieaanvraag kunt u online indienen. Lees voorafgaand de handleiding en de subsidieregeling goed door.
De onderstaande documenten heeft u nodig om een aanvraag in te dienen. Deze kunt aan het eind van het aanvraagformulier toevoegen.
U krijgt binnen 2 weken na uw aanvraag een schriftelijke ontvangstbevestiging van ons.
Na ontvangst van uw subsidieaanvraag controleert de provincie Groningen als eerste of uw aanvraag aan alle formele voorwaarden voldoet.
Wanneer uw aanvraag formeel voldoet, dan wordt deze voor een inhoudelijke beoordeling voorgelegd aan de Kunstraad Groningen.
Aanvragen die aan alle formele eisen voldoen, worden inhoudelijk beoordeeld door de Kunstraad Groningen. Dit gebeurt enerzijds door vakspecialistische adviseurs en anderzijds door een adviescommissie die speciaal voor deze regeling wordt samengesteld. Zij beoordelen de ingediende stukken op basis van de beoordelingscriteria:
• Artistiek inhoudelijke kwaliteit;
• Haalbaarheid;
• Betekenis voor de gemeente en/of provincie Groningen.
Lees voor meer informatie over de beoordeling en de criteria de handleiding (linkje handleiding). Deze is te vinden op deze pagina als ook op de website van de Kunstraad Groningen. Bij vragen over de beoordeling en criteria kunt u contact opnemen met de Kunstraad Groningen.
Binnen uiterlijk 22 weken besluiten wij op uw subsidieaanvraag.
U kunt bezwaar indienen tegen ons besluit. Dat moet binnen 6 weken. Bij 'Bezwaar maken' vindt u een toelichting op de procedure.
In de beschikking kunnen nadere afspraken over de wijze van tussentijdse rapportage en verantwoording worden gemaakt. De verantwoording zal in elk geval gebaseerd zijn op de Procedureregeling subsidies provincie Groningen 2018 (Hoofdstuk 3 Subsidievaststelling paragraaf 3.1 verantwoording van subsidies).
Zodra het waarschijnlijk of zeker is dat de activiteit waarvoor de subsidie is verleend niet volledig wordt uitgevoerd, als de werkzaamheden (moeten) worden gewijzigd, of als u niet aan de verplichtingen van de subsidieregeling kunt voldoen, moet u ons dit schriftelijk melden.
Ter controle kunnen we facturen met betalingsbewijzen en een verslag van de uitgevoerde werkzaamheden bij u opvragen.
Houd er rekening mee dat uw aanvraag in onze steekproef kan vallen. U wordt dan gevraagd uw project inhoudelijk en financieel te verantwoorden. Bewaar daarom alle bonnetjes zorgvuldig. Het kan zo zijn dat u geld moet teruggeven. Bijvoorbeeld omdat de activiteit minder heeft gekost dan u had begroot.
Wij kunnen ook de subsidie volledig intrekken. Dit gebeurt alleen als u zich niet (helemaal) heeft gehouden aan de subsidievoorwaarden.
De Wet bevordering integriteitsbeoordelingen door het openbaar bestuur (Wet Bibob) biedt ons de mogelijkheid om in bepaalde gevallen een integriteitsonderzoek, te doen.
Neem contact op met de provincie:
Telefoon: 050 - 316 49 11
E-mail: j.boelstra@provinciegroningen.nl